Om blindes brug af computere - specielt mit eget brug

Som beskrevet i afsnittet Beskrivelse af webmaster, bruger jeg et skærmlæserprogram til at navigere rundt i Windows, da jeg som de fleste nok har fundet ud af er blind, og derfor af naturlige grunde ikke kan se, hvad der står på skærmen.

Der er visse mennesker, som syntes det lyder meget mærkeligt, at man som blind kan bruge en computer.

Se, den gang da jeg gik på efterskole, var vi på tur til en såkaldt jysk storby kaldet Viborg.

I Viborg ligger der som i alle andre storbyer netcafeer, hvor man kan komme forbi og surfe, hvis man ikke gider at kikke på diverse tøjforretninger.

Og vi var selvfølgelig nogle stykker, som gik på sådan en cafe, for et eller andet skulle vi jo få tiden til at gå med.

Da vi så kommer ind på denne her netcafe, spørger jeg naturligt nok, om jeg ikke kan få lov til at komme gratis ind, da det er de færreste netcafeer som har synskompenserende udstyr til blinde.

Ejeren af cafeen eller hvem det nu var kikkede underligt, og så spurgte han, om jeg ikke bare kunne læse med mine fingre på selve skærmen, hvilke jeg så måtte forklare ham, at det kunne man ikke bare sådan, med mindre at han ville have en meget fedtet skærm.

Jeg fik selvfølgelig lov til at komme gratis ind, men sådan et eksempel fortæller bare, at det ikke er alle folk, som lige ved hvad de skal stille op når de ser en blind.

Når, men tilbage til det som var formålet med at du kikkede forbi, nemlig lidt mere om computeren.
Billede af webmaster

Det er i dag lørdag den 28. maj 2022 (uge 21)

Klokken er 22:55:28


Ophavsret Anders Boholdt-Petersen 2004-2022 - ALLE RETTIGHEDER FORBEHOLDES


Du er her:
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function split() in /var/www/boholdt-petersen.dk/old/computer/breadcrumbs.php:4 Stack trace: #0 /var/www/boholdt-petersen.dk/old/computer/computer.php(58): include() #1 {main} thrown in /var/www/boholdt-petersen.dk/old/computer/breadcrumbs.php on line 4